Ads Top

BNP Paribas Fortis lanceert de elektrische-fietslening

Minder CO2-uitstoot en minder files: de elektrische fiets is een zeer interessant alternatief voor de auto, vooral in de stad. Aansluitend op de ecologische ambitie van de bank, bevordert ze de zachte mobiliteit door haar klanten hun fiets tegen een voordelig tarief te laten financieren.

Een elektrische fiets kost gemiddeld 2.170 euro. Een flink bedrag, dus kan het interessant zijn dat over een aantal maanden te spreiden. Klanten die willen lenen om hun e-bike te financieren, kregen bij BNP Paribas Fortis tot nu toe een persoonlijke lening aangeboden. Sinds 27 april genieten ze een voorkeurtarief (op dit ogenblik 1,95%).

"De vraag kwam in eerste instantie van de kantoren. Zij kregen steeds meer klanten over de vloer die een dergelijke aankoop wilden financieren", licht Marie Timsonet toe. "De elektrische-fietsenmarkt is immers in volle expansie. Sinds 2015 neemt de verkoop elk jaar toe met zo’n 3%. De kantoren begrepen niet waarom de bank wel voordelige tarieven toestond voor ‘energiekredieten’, maar niets deed om deze nieuwe vorm van groene mobiliteit aan te moedigen. We zijn hen gevolgd en hebben het product ontwikkeld. Het past perfect in het maatschappelijke engagement van de bank. Dat bepaalt onder meer dat ze haar klanten begeleidt bij de transitie naar een maatschappij met een kleine CO2-voetafdruk."

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.