Ads Top

Ook laagste hypotheekrentes stijgen hard in 2022

De hypotheekrentes blijven dit jaar flink doorstijgen en dat merkt iedereen die een hypotheek afsluit. Zelfs als je kiest voor de hypotheek met de laagste rentes, blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl.

De laagste hypotheekrentes zijn sinds het begin van dit jaar ongeveer drie keer (!) zo hoog geworden, licht financieel expert Amanda Bulthuis van Geld.nl toe.

Zo ging de laagste hypotheekrente voor een annuïteitenhypotheek met NHG bij een rentevaste periode van 10 jaar van 0,89 procent in januari naar 2,60 procent nu. Bij 20 jaar vast ging die rente zelfs van 1,20 procent naar 2,88 procent.

Dat de hypotheekrentes omhoog blijven gaan, komt door de stijgende kapitaalmarktrentes. Voor het bepalen van hun hypotheekrentes kijken banken naar de rentes op staatsleningen. Die tarieven zijn dit jaar flink gestegen en daarom stijgende de hypotheekrentes dus ook.

Eerder berichtte Geld.nl al dat de stijgende hypotheekrentes ervoor zorgen dat een hypotheek afsluiten flink duurder is geworden in 2022. Zoals uit de cijfers van de vergelijker blijkt, ontkom je dus zelfs met de laagste hypotheekrente niet aan een duurdere hypotheek.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.