Ads Top

Hoge goudprijs stuwt transacties met 20 procent

De goudprijs is sinds de oorlog in Oekraïne sterk opgelopen en heeft een historisch hoog niveau bereikt. Deze ontwikkeling heeft een zichtbare impact op het aantal goudtransacties.

Het totale aantal transacties (in- en verkoop van goud) is zowel op de fysieke locaties van Goudwisselkantoor als online met maar liefst 20 procent gestegen in vergelijking met de laatste drie maanden van 2021, blijkt uit data van Goudwisselkantoor.

Door de hoge goudprijs raken consumenten en beleggers gemotiveerd om hiervan direct te profiteren of juist om vermogen veilig te stellen op lange termijn. Zowel de inkoop van goud (+17 procent) als het aantal verkooptransacties (+29 procent) zitten enorm in de lift.

De goudprijs is sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne op 24 februari 2022 door het dak geschoten. Sindsdien staan de koersen op een historisch hoog niveau. In Europa tikte de goudkoers zelfs de 59.000 euro per kilo - de hoogste koers ooit – aan.

Vervolgens zakte de goudprijs iets terug, maar de waarde van goud ligt nog steeds boven de 57.000 euro per kilo en dat is volgens Goudwisselkantoor nog altijd een ongekend hoog niveau. Deze stijging is kenmerkend voor de waarde van goud, die stijgt in tijden van mondiale crises. Het aantal goudtransacties bij Goudwisselkantoor is sinds het uitbreken van de oorlog dan ook flink opgelopen. Dat geldt ook voor het aantal baren goud, waarvan de verkoop bijna een kwart hoger ligt dan in het vierde kwartaal van 2021.

De verkoop van goudbaren bereikte daarnaast in de tweede week van dit jaar een enorme piek (+121 procent) ten opzichte dezelfde periode in het voorgaande kwartaal.

Aan de in- en verkoopzijde kiezen zowel beleggers als particulieren ervoor de hoge goudprijs te benutten door hun goud te verzilveren. Sommige beleggers kiezen er voor hun beleggingsgoud te verkopen, maar nog een veel groter deel kiest er juist voor om goud te kopen en zodoende vermogen veilig te stellen. Zij doen dit vanuit de wetenschap dat de waarde van hun vermogen snel kan verdampen als valuta sterk gaan schommelen. Daarnaast realiseren steeds meer particulieren die gouden sieraden bezitten zich volgens Goudwisselkantoor dat hun goud veel meer waard is geworden.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.