Ads Top

Achmea neemt ABN AMRO Pensioeninstelling NV over

 

Achmea en ABN AMRO hebben overeenstemming bereikt over de overname van ABN AMRO Pensioeninstelling NV door Achmea. Door deze transactie betreedt Achmea de markt van premiepensioeninstellingen (PPI’s) en speelt het bedrijf in op de kansen die het Pensioenakkoord biedt.

Directie en medewerkers (30 fte) krijgen een aanbod om in dienst te treden bij Achmea. De PPI gaat Centraal Beheer PPI heten en gaat naar verwachting vanaf het najaar van 2022 onder die naam verder in de markt.

ABN AMRO Pensioeninstelling NV (handelend onder de naam ABN AMRO Pensioenen) heeft een vergunning van De Nederlandsche Bank voor het uitoefenen van het bedrijf van premiepensioeninstelling. Voor Achmea is een PPI  een verdere versteviging in het bedienen van de werkgeversmarkt. De PPI van ABN AMRO voert sinds 2012 zogenoemde beschikbare premieregelingen (defined contribution, DC) uit en telt nu ongeveer 955 werkgevers en circa 190.000 deelnemers uit het midden- en kleinbedrijf en de grootzakelijke markt als haar klanten. Het beheerd vermogen bedraagt circa € 3,5 miljard.

Achmea heeft de ambitie de PPI de komende jaren verder uit te bouwen. Hiervoor gaat het bedrijf haar uitgebreide distributienetwerk inzetten en intensief samenwerken met de professionele pensioenadviesmarkt.

Onder de nieuwe naam Centraal Beheer PPI richt de focus zich op werkgevers die hun medewerkers een DC-pensioenregeling willen aanbieden. Deze bestaat uit een individuele beleggingsrekening per medewerker die door de werkgever wordt aangevuld met extra’s, zoals een verzekering voor premievrije pensioenopbouw bij arbeidsongeschiktheid en een partner- en wezenpensioen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.