Ads Top

ACM trekt telefoonnummers in van misleidende doorschakeldiensten naar de BelastingTelefoon

De ACM heeft wegens misleiding twee 0906-nummers ingetrokken die bellers tegen betaling doorschakelden naar de BelastingTelefoon, een gratis nummer van de Belastingdienst.

Bellers werd niet duidelijk gemaakt wie de aanbieder van de diensten was en dat het ging om doorschakeldiensten waarvan de kosten (van respectievelijk 90 en 100 cent per minuut) na het doorschakelen bleven doortikken.
 
De ACM had de betreffende 0906-nummers eind februari al geblokkeerd, omdat er na verkennend onderzoek aanwijzingen waren dat de nummergebruikers niet voldeden aan de wettelijke regels.

Om consumenten beter te beschermen tegen dit soort misleidende doorschakeldiensten, is het ministerie van Economische Zaken en Klimaat van plan om betaalde doorschakeldiensten in de 090x-reeksen te verbieden. Hiervoor is een aanpassing nodig van het Nummerplan telefoon- en ISDN-diensten, waarin door de wetgever is bepaald welke nummers voor welke diensten gebruikt mogen worden. De ACM heeft het ministerie verzocht deze aanpassing met spoed te behandelen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.