Ads Top

ABN AMRO omarmt nieuwe Tax Governance Code

ABN AMRO is een van de ongeveer veertig grote Nederlandse internationaal opererende concerns die de nieuwe Tax Governance Code omarmen die door VNO-NCW is gepresenteerd.

De nieuwe code is opgesteld in samenspraak met ondernemingen die samen een groot deel van de Nederlandse beursgenoteerde bedrijven vertegenwoordigen. Daarbij is gebruik gemaakt van onder meer inbreng vanuit de vakbeweging, NGO’s, belastingexperts en wetenschappers.

Bij het opstellen golden bestaande initiatieven zoals de B-Team Responsible Tax Principles en de Global Reporting Initiative als ondergrens. De deelnemers maken geen gebruik van zogenaamde belastingparadijzen voor belastingontwijking en zien belasting als een middel voor sociaaleconomische cohesie, duurzame groei en welvaart.

Naast ABN AMRO gaat om een grote groep andere beursgenoteerde bedrijven (o.a. 20 van de 25 AEX-bedrijven). Ook enkele grote niet-beursgenoteerde coöperaties en enkele prominente familieondernemingen omarmen de nieuwe code. De komende tijd gaan meer ondernemingen aansluiten.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.