Ads Top

ABN AMRO Sustainable Impact Fund investeert in Lendahand

ABN AMRO Sustainable Impact Fund (AA SIF) neemt een belang in Lendahand, een innovatief crowdfundingplatform dat impact investeringen in opkomende landen mogelijk maakt voor particuliere beleggers.

Lendahand heeft als missie om ‘armoede te bestrijden in opkomende landen door te investeren in mensen en hun bedrijven’.

Sinds 2013 hebben duizenden beleggers al 125 miljoen euro aan investeringen in verschillende sectoren gedaan zoals duurzame energie en landbouw en daarmee bijgedragen aan verbeterde levensomstandigheden van ruim 1 miljoen mensen. Onder andere het installeren van tienduizenden zonnepanelen maar ook door het ondersteunen van duizenden vrouwelijke ondernemers.

De investering vanuit AA SIF maakt enerzijds verdere uitbreiding naar andere Europese landen mogelijk waardoor meer crowdfunders worden bereikt. Met Frankrijk als eerste nieuwe markt. Ook twee Franse institutionele investeerders (INCO en ACTED) doen daarom een investering in deze ronde. Anderzijds kan Lendahand met het nieuwe kapitaal zijn positie versterken in de doelmarkten en zo geschikte nieuwe projecten en ondernemingen vinden.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.