Ads Top

50 procent woningbezitters verwacht overwaarde van ruim een ton

Het aantal hypotheken dat wordt aangevraagd om de woning te verbouwen of verduurzamen is in de afgelopen vier maanden met maar liefst 90 procent gestegen in vergelijking met dezelfde periode in 2021.

Het zijn met name woningbezitters tot 35 jaar die hiervoor kiezen (+105 procent), gevolgd door 55-plussers (95 procent) en mensen in de leeftijd van 35 tot 45 jaar (+92 procent), blijkt uit onderzoek van De Hypotheker.

Het financieren van een verbouwing of verduurzaming van de woning is onder andere mogelijk door het inzetten van overwaarde. Maar liefst de helft van de Nederlandse huizenbezitters verwacht een overwaarde van meer dan een ton te hebben en ruim een kwart wil deze overwaarde inzetten voor het verbeteren van de woning.
 
Ruim negen op de tien woningbezitters in Nederland verwachten dat zij overwaarde op hun woning hebben, blijkt uit een enquête onder 975 woningbezitters. Van de huizenbezitters die al drie jaar of langer in hun huidige woning wonen, verwacht 80 procent een overwaarde te hebben. Deze overwaarde is te verklaren door de sterke stijging van de huizenprijzen in de afgelopen jaren. 10 procent van de woningbezitters denkt een overwaarde tot 50.000 euro te hebben, 22 procent tussen de 50.000 en 100.000 euro en de helft verwacht zelfs een overwaarde van ruim een ton. Voor bijna vier op de tien woningbezitters geldt echter dat zij niet tevreden zijn met hun huis.

Deze groep wil op den duur op een andere locatie, groter of juist kleiner wonen. Voor deze groep kan het interessant zijn hun overwaarde in te zetten voor het verbeteren of verduurzamen van hun huis. 14 procent zegt dan ook dit te willen inzetten voor een verbouwing van hun huis en 13 procent voor het verduurzamen van de woning. De meeste huizenbezitters (25 procent) willen de overwaarde gebruiken voor de aankoop van een volgende woning en ruim een vijfde weet nog niet hoe zij hun overwaarde willen benutten.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.