Ads Top

Goede resultaten voor KBC Groep

 


De nettorente-inkomsten van KBC Groep stegen in het eerste kwartaal met 2 procent tegenover het vorige kwartaal en met 12 procent tegenover hetzelfde kwartaal vorig jaar. (pdf). De nettowinst bedroeg 458 miljoen euro, waarbij de kosten onder controle bleven.

De nettorentemarge voor het eerste kwartaal van 2022 bedroeg 1,91 procent, een stijging met 6 basispunten ten opzichte van het vorige kwartaal en met 13 basispunten ten opzichte van het eerste kwartaal van vorig jaar.

De volumes bleven toenemen: de kredietverlening steeg met 2 procent tegenover het vorige kwartaal en met 7procent ten opzichte van vorig jaar, terwijl de deposito's, exclusief schuldcertificaten, met 3 procent stegen ten opzichte van vorig kwartaal.

Johan Thijs, Chief Executive Office, schrijft: 'De afgelopen jaren hebben ook aangetoond dat we, zelfs in aanhoudend uitdagende omstandigheden, kunnen voortbouwen op onze  sterke fundamenten en beleidsbeslissingen uit het verleden en, misschien nog belangrijker, kunnen rekenen op het vertrouwen van onze klanten, werknemers, aandeelhouders en andere stakeholders.'

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.