Ads Top

Geld lenen wordt weer duurder

Het afgelopen jaar stonden de leenrentes op een historisch laag niveau, maar de komende maanden gaan de leenrentes weer stijgen, verwacht financieel expert Amanda Bulthuis van de vergelijkingssite Geld.nl.

Begin deze maand verhoogde BNP Paribas enkele leenrentes al fors, met stijgingen tot wel 0,25 procent. Daarop volgde Nationale-Nederlanden met een verhoging van 0,3 procent en deze week verhoogde ook Interbank de rentes op haar persoonlijke lening met 0,3 procent.

Dat de leenrentes stijgen, komt vooral door de hogere kapitaalmarktrentes. Kredietverstrekkers betalen deze rentes als ze geld aantrekken van beleggers om vervolgens te kunnen uitlenen.

De kapitaalmarktrentes zijn sinds december vorig jaar flink gestegen. Zo stond de 10-jaars rente op 1 december 2021 nog op -0,18 procent, maar is die inmiddels gestegen naar 0,37 procent. Hierdoor is het voor de kredietverstrekkers dus flink duurder geworden om geld aan te trekken. Dat rekenen ze weer door in de rentes voor leningen aan consumenten.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.