Ads Top

Eis gevangenisstraf van 30 maanden voor bankfraude

Geraffineerd. Het woord valt meerdere keren tijdens het gesprek met een slachtoffer in de strafzaak tegen een 27-jarige man uit Den Haag die maandag 21 februari diende voor de rechtbank in Zutphen.

De verdachte zou zich hebben voorgedaan als bankmedewerker en zou zo slachtoffers tienduizenden euro’s afhandig hebben gemaakt.

Het begon met een sms waarin werd gemeld dat hij geld tegoed zou hebben van de belastingdienst. Hij klikte op de link, maar realiseerde zich meteen dat dit niet in de haak was. Daarop liet hij zijn privérekening blokkeren.

Later die dag werd hij gebeld door de bank; er waren onterechte boekingen gedaan vanaf zijn rekening. Ja, dat kon kloppen; hij had op een verdachte link geklikt. De bank was nu bezig het geld veilig te stellen, of hij kon inloggen op zijn computer?

Via Teamsviewer, dat hij op verzoek installeerde, werd meegekeken. De man kreeg de opdracht om overboekingen te doen vanaf een andere privérekening dan de geblokkeerde. Geen moment koesterde hij argwaan.

De tienduizenden euro’s die hem en de organisaties waarvoor hij actief was, afhandig zijn gemaakt, zijn slechts gedeeltelijk vergoed. De officier van justitie heeft daarom een schadevergoeding gevorderd van bijna 93.000 euro, ter compensatie van de in totaal drie gedupeerden in deze strafzaak.

Ze eiste ter zitting verder een gevangenisstraf van 30 maanden, waarvan 8 maanden voorwaardelijk tegen de man, die eerder ook al veroordeeld was voor soortgelijke feiten.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.