Ads Top

ABN AMRO opent kennis- en financieringsdesk voor Product-as-a-Service klanten

 

ABN AMRO start een speciale Product-as-a-Service (PaaS)-desk. Bij deze desk kunnen bedrijven terecht voor advies en (groei) financiering.

Bij Product-as-a-Service-bedrijfsmodellen gaat het om producten waarbij een klant per keer of per periode betaalt voor gebruik. Denk bijvoorbeeld aan bedrijven die deelfietsen of deelauto’s aanbieden of aan bedrijven waar klanten een matras of zelfs een lift kunnen afnemen en betalen bij gebruik.

Bedrijven die werken met PaaS-bedrijfsmodellen hebben te maken met andere eigendomsverhoudingen dan bij traditionele verkoop. Ook is er sprake van andere cashflowstromen en juridische documentatie. Dat vraagt om andere vormen van financiering en advies. Op de desk van ABN AMRO werken collega’s die op dit vlak expertise hebben.

Vanuit de desk is er tevens een samenwerkingsverband met advocatenkantoor NautaDutilh. PaaS-bedrijven kunnen juridisch advies krijgen over hun PaaS-contracten. Het doel is om de kwaliteit van PaaS-contracten te verhogen en daarmee de toegang tot financiering door ABN AMRO te vergemakkelijken. Op die manier levert NautaDutilh een bijdrage aan de groei van PaaS-bedrijven. Begin september wordt de desk geëvalueerd.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.