Ads Top

Deel Nederlanders denkt ten onrechte dat mobiele telefoon is verzekerd via inboedelverzekering

91 procent van de Nederlanders heeft een inboedelverzekering. Toch weet niet iedereen welke schade er precies onder de inboedelverzekering valt. Dit blijkt uit onderzoek van Pricewise onder 1.000 Nederlanders, in samenwerking met onafhankelijk veldwerkbureau Panel Inzicht.

Neem bijvoorbeeld een mobiele telefoon: een beschadiging door een val of stoot zit in een klein hoekje. Ruim een derde van de Nederlanders denkt dat deze beschadigingen zijn verzekerd via de basisdekking van een inboedelverzekering. Een misvatting; alleen onder uitgebreidere dekkingen van de inboedelverzekering van sommige verzekeraars vallen dit soort schades.

Uit het onderzoek van Pricewise blijkt dat 40 procent van de Nederlanders denkt dat een mobiele telefoon alleen verzekerd kan worden via een telefoonverzekering. Dit is niet het geval. Ook een inboedelverzekering biedt dekking voor mobiele telefoons. Welke schade precies verzekerd is, hangt af van de dekking die iemand kiest en de verzekeraar. Een beschadiging doordat de mobiele telefoon valt, is bij geen enkele verzekeraar gedekt met de basisdekking van de inboedelverzekering. Bij 34 procent van de Nederlanders is dit niet bekend. Over andere mobiele elektronica, zoals laptops, tablets en telefoons, is de onwetendheid zelfs iets groter; hierover denkt 40 procent van de Nederlanders dat beschadigingen door vallen of stoten verzekerd zijn via de basisdekking van de inboedelverzekering.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.