Ads Top

ACM blokkeert misleidende doorschakeldiensten naar de Belastingtelefoon

 

De ACM heeft op 21 februari twee 0906-nummers voorlopig geblokkeerd wegens aanwijzingen dat ze bellers misleiden wanneer ze hen tegen betaling doorverbinden met de Belastingtelefoon van de Belastingdienst.

Deze doorschakeldiensten kosten 90 en 100 cent per minuut en tikken door nadat de beller is doorverbonden. Bellers maken hierdoor onnodige kosten, want ze kunnen de Belastingtelefoon ook gratis bellen via het rechtstreekse informatienummer 0800-0543.

De ACM heeft verkennend onderzoek gedaan naar websites waarop doorschakeldiensten naar de Belastingdienst worden aangeboden. Op basis hiervan heeft de ACM aanwijzingen dat de nummergebruikers van twee 0906-nummers niet voldoen aan de wettelijke transparantieregels. Daarom heeft de ACM de nummers tijdelijk (maximaal acht weken) geblokkeerd.

De ACM adviseert mensen goed op te letten naar welk nummer zij bellen. Telefoonnummers van overheidsorganisaties zijn te vinden op de website van de organisatie zelf. Het rechtstreekse nummer van de Belastingtelefoon (0800-0543) staat bijvoorbeeld op www.belastingdienst.nl/contact. Zoek je een telefoonnummer van een instantie via een zoekmachine, vergelijk dan meerdere zoekresultaten, vooral als daar betaalde nummers bij staan. Vaak is er een gratis nummer beschikbaar of een nummer tegen lokaal tarief.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.