Ads Top

De meeste ouderen vinden dat ze hun bankzaken prima voor elkaar krijgen

De meeste ouderen vinden dat ze hun bankzaken prima voor elkaar krijgen in deze digitale tijd. Ze regelen hun financiën zelf via laptop, smartphone of tablet.

Wel geeft ruim een kwart aan dat regelmatig dingen niet lukken en vraagt meer dan de helft soms om hulp. Kinderen en kleinkinderen kijken hier anders tegenaan. Zij zijn van mening dat digitaal bankieren voor de oudere generatie ingewikkeld is en dat ze vaak hulp nodig hebben, maar het moeilijk vinden dat te vragen.

Ook zijn ze bezorgd dat hun ouders of grootouders slachtoffer worden van oplichting, zoals phishing. Dit en meer blijkt uit grootschalig onderzoek van DirectResearch in opdracht van ABN AMRO.

Nu steeds meer fysieke bankkantoren sluiten, wordt digitaal bankieren de norm. De meeste ouderen vinden dat ze goed meekomen met alle digitale ontwikkelingen. Ze kopen vaak online en zeggen niet meer zonder internet te kunnen. Ze vinden digitaal bankieren een hele vooruitgang. Slechts een op de zes zeventigplussers betaalt nog met een acceptgiro, in plaats daarvan wordt gebruik gemaakt van de app, bankieren via de laptop of computer, een derde gebruikt Tikkie. Toch vraagt meer dan de helft de kinderen of kleinkinderen nog wel eens om hulp, bijvoorbeeld bij het gebruik van computerprogramma’s of apps. Ouderen geven zichzelf een rapportcijfer 7,3 als het over digitaal zakendoen gaat.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.