Ads Top

VEB ontwikkelt digitale beleggingstools

De VEB is bezig met de ontwikkeling van een nieuwe tool, de VEB Portefeuillehulp. Afhankelijk van de reacties van een aantal testgebruikers, zou deze tool al dit najaar voor leden beschikbaar kunnen komen.

Beleggers die zelf weinig tijd hebben om zich uitgebreid te verdiepen in mogelijke investeringen, kunnen de tools gebruiken als een handig hulpmiddel.

VEB-Stijlbeleggen is het hulpmiddel voor beleggers die investeren in individuele aandelen. Voor een tiental verschillende beleggingsstijlen wordt per sector een interessant aandeel uit de Stoxx 600 getoond. Deze selecties zijn het resultaat van uitgebreid onderzoek van de VEB-economen. Op basis van een groot aantal parameters worden aandelen geselecteerd die hoog scoorden op zo veel mogelijk dimensies binnen de desbetreffende stijl.

Beleggers kunnen hier aan de hand van een aantal selectiecriteria ETF's vergelijken uit een door de VEB gemaakte voorselectie. Naast de gebruikelijke informatie, over kosten, spreiding en onderliggende investeringen zijn ook data over duurzaamheid (ESG-aspecten) terug te vinden.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.