Ads Top

Financiering bedrijven door banken in coronatijd stijgt door naar 60,5 miljard euro

De kredietverlening door banken aan bedrijven tijdens de coronacrisis is de afgelopen maand doorgegroeid van 56,7 naar 60,5 miljard euro. Sinds het begin van de coronacrisis hebben banken 66.000 ondernemers geholpen aan financieringen. Dat blijkt uit de zevende Corona Monitor banken van dit jaar van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB).

Van het totaalbedrag van 60,5 miljard euro gaat voor 3,6 miljard euro naar financiering met overheidsgarantie.

De Corona Monitor laat opnieuw zien dat het merendeel (bijna 60 procent) van de reguliere financieringen leningen betreft onder de 250.000 euro. Banken hebben aan het mkb in totaal voor 123,7 miljard aan financieringen uitstaan aan 484 duizend klanten. Afgelopen jaren zien we een toename van de jaarlijkse ‘kredietproductie’ (nieuwe verstrekkingen) van banken richting het kleinere mkb. Banken roepen bedrijven met een kredietbehoefte vooral op naar hun bank te stappen.

129.000 bedrijven hebben vorig jaar van banken een betaalpauze gekregen, met een totale waarde van 3,1 miljard; dit betreft de generieke betaalpauze van een half jaar die vorig jaar kort na het begin van de crisis is gegeven. Hiermee staat de teller sinds het begin van de coronacrisis in maart vorig jaar op in totaal 63,6 miljard euro financiering voor 195.000 ondernemers. Betaalpauzes zijn op individuele basis nog steeds mogelijk.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.