Ads Top

ASN Duurzaam Mixfonds wordt opgeheven


Per 14 september 2021 houdt het ASN Duurzaam Mixfonds op te bestaan. Op 15 september worden participaties automatisch en kosteloos overgezet naar het ASN Duurzaam Mixfonds Neutraal.

Dat fonds heeft dezelfde risicoindicator en biedt meer spreiding.

Beleggers kunnen er ook voor kiezen om uiterlijk 9 september het ASN Duurzaam Mixfonds te verkopen.

Beheerder ASN Impact Investors heeft besloten het ruim twintig jaar oude duurzame mixfonds op te heffen om het fondsenaanbod overzichtelijk en transparant te houden. Sinds 2017 biedt zij de ASN Duurzame Mixfondsen aan: vijf fondsen met een variatie van zeer defensief tot zeer offensief. Het ASN Duurzaam Mixfonds bestaat ruim 20 jaar en is vergelijkbaar met de neutrale variant, met een mix van aandelen en defensievere beleggingen, zoals obligaties.

In het ASN Duurzaam Mixfonds bestaat het defensieve deel van de portefeuille uit staatsobligaties, green- en social bonds. In het ASN Duurzaam Mixfonds Neutraal wordt dit aangevuld met microkredieten. Studies van het onafhankelijk bureau Ortec Finance laten zien dat beleggen in een combinatie van aandelen, obligaties en microkredieten leidt tot minder risico en een hoger verwacht rendement.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.