Ads Top

700.000 Nederlanders bezitten Bitcoin


Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders minder geneigd zijn om te investeren in Bitcoin dan mensen in Duitsland of België. Daarnaast schatten Nederlanders hun kennis over Bitcoin een stuk lager in dan respondenten in de andere twee landen. Dat blijkt uit de Bitcoin Monitor.

Eerder dit jaar heeft Markteffect de allereerste Bitcoin Monitor uitgevoerd. Daaruit bleek dat maar liefst 700.000 Nederlanders Bitcoin bezitten.

Uit de tweede meting, exact drie maanden later, blijkt dat het aantal investeerders relatief stabiel is gebleven. Dit terwijl de koers van Bitcoin tussen de periode van het eerste onderzoek en het tweede onderzoek daalde van 55.000 dollar naar 33.000 dollar. Inmiddels schommelt de waarde van de populairste cryptomunt weer rond de 47.000 dollar.

De belangrijkste uitkomsten van het onderzoek zijn:

- Nederland loopt achter op Duitsland en België als het gaat om investeren in Bitcoin. 15 procent van de Nederlandse respondenten verwacht het komende jaar te investeren in Bitcoin, tegenover 19% in België en 37% in Duitsland

- Het merendeel van de Nederlanders heeft weinig verstand van Bitcoin. 54% van de respondenten omschrijft zijn kennis als slecht of zeer slecht.

- Nederlanders zijn relatief kritisch tegenover Bitcoin. 44% van de woordassociaties bij Bitcoin waren negatief, tegenover 34% neutrale woorden en slechts 23% positieve woorden.

- Bitcoin is veruit de bekendste digitale munt. Ethereum en Dogecoin volgen respectievelijk op de tweede en derde plaats.

Dit onderzoek zal op kwartaalbasis worden herhaald, waarbij in oktober 2021 een nieuwe meting zal plaatsvinden.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.