Ads Top

Pasloos pinnen aan de winkelkassa in opmars

Er wordt steeds vaker pasloos gepind aan de kassa, met een smartphone, smart watch of wearable. Dat is  vooral te danken aan de invoering van Apple Pay (voor iPhones) en Google Pay (voor Android-toestellen), zo concludeert de Betaalvereniging.

Sinds mei vertoont het maandelijkse totale aantal pinbetalingen aan de toonbank weer een overtuigend stijgende lijn, telkens hoger dan in dezelfde maand van zowel 2019 (vóór corona) als van 2020 (tijdens corona).

Afgelopen maand werden er ruim 467 miljoen pinbetalingen geteld. Vorig jaar was de maand juli de allerdrukste pinmaand van het jaar, met 451 miljoen pinbetalingen. In juli 2019 werd er 396 miljoen keer aan de kassa gepind (en 450 miljoen keer in december 2019).

Sinds juni wordt er vaker contactloos met een smartphone, smart watch of wearable aan de toonbank betaald (15 procent van alle pinbetalingen) dan door een betaalpas in de betaalterminal te steken (14% van alle pinbetalingen).

In juli was 86 procent van alle pinbetalingen contactloos. Bijna één op de vijf van die contactloze betalingen gebeurde zónder betaalpas (dus met een smartphone, smart watch of wearable).

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.