Ads Top

'Compensatieregeling woekerrentes Rabobank voorbeeld voor andere banken'

De Consumentenbond is blij met het besluit van Rabobank om klanten met consumptieve kredieten te compenseren voor te veel betaalde rente. De Consumentenbond vindt dat andere banken het voorbeeld van Rabobank moeten volgen.

De compensatieregeling geldt voor ruim 200.000 kredieten van Rabobank. Het gaat om kredieten met een variabele rente of betaalrekeningen met de optie tot roodstaan. Deze rente zou meebewegen met de marktrente. Bij Rabobank bleef de rente in veel gevallen hoog, terwijl de marktrente daalde. Rabobank gaat de rente nu herberekenen en de teveel betaalde rente terugbetalen.

De bank volgt de uitspraken van Kifid over kredieten en woekerrentes en dat is precies zoals het moet, stelt de bond. Rabobank is zeker niet de enige bank die dit soort woekerrentes rekende. Ook andere banken deden dat.

ogelijk hebben ook andere banken te hoge rentes berekend. Consumenten die vermoeden dat ze teveel rente over hun krediet hebben betaald kunnen zich aanmelden bij Consumentenbond Claimservice. Ruim 17.000 consumenten hebben zich al gemeld.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.