Ads Top

Funding Options heeft ruim 1000 mkb-bedrijven aan non-bancair krediet geholpen

Funding Options, een marktplaats voor kleinzakelijke financiering, heeft sinds zijn toetreden in de Nederlandse markt in 2018 meer dan 1000 mkb-ondernemingen geholpen bij het vinden van passende financiering.

Traditionele banken wijzen tot 75 procent van de kredietaanvragen af terwijl de vraag naar alternatieve financiering tijdens de pandemie alleen maar is toegenomen.

Door te kijken naar de toekomstperspectieven van de onderneming heeft Funding Options het mkb in Nederland en het VK aan ongeveer een half miljard euro geholpen zodat zij kunnen blijven ondernemen en groeien.

Uit interne cijfers blijkt dat klanten die in de bouw en installatiebranche werken het meest succesvol zijn in het verkrijgen van financiering. Zij worden nauw op de voet gevolgd door klanten uit de horecabranche en de advies en consultancy-sector.
Funding Options werkt met een panel van meer dan 20 non-bancaire kredietverstrekkers zodat mkb-ondernemers uit welke branche dan ook financiering kunnen vinden die het beste bij hun unieke situatie past.

Het gemiddelde financieringsbedrag dat via Funding Options is verstrekt, is in het afgelopen anderhalf jaar flink gestegen. Voor de periode december 2019 tot februari 2020 bedroeg het gemiddelde bedrag voor nieuwe financiering (exclusief maandelijkse factuurfinanciering of top-up leningen) bijna 25.000 euro. Een jaar later (december 2020-februari 2021) lag het gemiddelde leenbedrag voor nieuwe financiering 224 procent hoger op bijna 80.000 euro.

De financieringsbehoeften van ondernemers zijn vanwege corona flink veranderd. In het jaar voorafgaand aan het begin van de pandemie was het merendeel (51 procent) van de ondernemers op zoek naar snel werkkapitaal, bijvoorbeeld om een grote factuur of salarissen te betalen. Vanaf maart 2020 is er een duidelijke groei te zien in de vraag naar investeringsgeld waardoor het aandeel werkkapitaal is gedaald naar 30 procent van het totale volume dat via Funding Options wordt verstrekt.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.