Ads Top

Triodos sluit beursgang niet uit

Triodos Bank sluit een beursgang niet uit. Dat heeft topman Jeroen Rijpkema gezegd bij presentatie van de halfjaarresultaten.

Voorheen gaf de bank speciale certificaten uit, maar de vraag naar die stukken is tijdens de crisis teruggelopen.

De topman wil bij de jaarvergadering eind september een gedetailleerde update geven van de opties waar de bank nu aan denkt om het probleem op te lossen.

De kapitaal- en liquiditeitspositie van Triodos Bank is wel goed in lijn met de interne doelstellingen en ruim boven de wettelijke minimumvereisten. In de tweede helft van het jaar verwacht Triodos Bank advies van de toezichthouder over de nieuwe MREL-kapitaalvereiste, die voortvloeit uit de implementatie van de richtlijnen voor kapitaalreserves die zijn opgesteld door de Europese Bankautoriteit (EBA) voor banken in de eurozone. Dit kan leiden tot extra kapitaalsvereisten en financieringskosten.

Het totaal beheerd vermogen van de bank groeide het afgelopen half jaar met 12,3 procent tot 22,7 miljard euro. De toevertrouwde middelen stegen met 7,5 procent tot 12,6 miljard. Het balanstotaal is met 12,2 procent gegroeid tot 15,6 miljard.

Duurzame leningen behaalden een groei van 6,9 procent met een goed gespreide portefeuille in heel Europa.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.