Ads Top

Nettowinst Rabo over 2019 2,2 miljard euro

Bestuursvoorzitter Wiebe Draijer noemt 2019 een bewogen jaar vanwege de politieke en economische instabiliteit en aanhoudende lage rente.

Toch werd een nettowinst gerealiseerd van 2,2 miljard euro en liet de bank naar eigen zeggen progressie zien op strategische doelstellingen. De rentewinst is licht gedaald. De kosten werden beter in de hand gehouden. De kapitaalpositie is verbeterd.

Vergeleken met de recordwinst van drie miljard euro over 2018, is de winst over 2019 we lager. Het renteklimaat heeft grote impact gehad op de resultaten en gaf aanleiding tot het afwaarderen van het belang in Achmea met 300 miljoen euro. De verkoop van RNA resulteerde in een eenmalig positief resultaat van 342 miljoen euro. De toevoegingen aan de kredietvoorzieningen waren afgelopen jaar flink hoger dan de historisch lage niveaus van de jaren daarvoor. Met 23 basispunten liggen de kredietverliezen nu weer op een genormaliseerd niveau.

Internationaal krijgt de verduurzaming van de voedselketen, de sector waarin Rabo opereert, steeds meer vorm, mede dankzij het door Rabobank geïnitieerde AGRI3-fonds en de inspanningen van Rabo Foundation in Afrika.

De kapitaalpositie van Rabobank is wederom versterkt: de common equity tier 1 (CET 1) ratio bedraagt 16,3 procent. Dat is ruim boven het door de toezichthouders vereiste niveau en boven de door Rabobank gestelde doelstelling van minimaal 14 procent.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.