Ads Top

Prijs bitcoin schiet weer boven psychologische grens van 10.000 dollar

De prijs van bitcoin is sinds dinsdag 11 februari weer boven de 10.000 dollar uitgekomen. De koers bereikte op 9 februari ook al even 10.000 dollar maar wist dit niveau niet vast te houden.

De waarde van bitcoin is sinds het begin van dit jaar met bijna 50 procent toegenomen. De flinke prijsstijging gaat gepaard met een groei van de hele cryptomarkt. Op 1 januari 2020 waren alle cryptomunten bij elkaar 191 miljard dollar waard en dat is nu meer dan 300 miljard dollar geworden.

Er zijn veel redenen waarom de cryptomarkt aantrekt. Toonaangevende techbedrijven zoals IBM en Google zoeken steeds meer samenwerking met verschillende cryptobedrijven.

Ook lijkt er meer zekerheid te komen in de regelgeving rondom het handelen en bezitten van digitale munten. Deze regelgeving kwam in 2019 hoog op de agenda te staan nadat bekend werd dat Facebook een eigen cryptomunt wil uitgeven.

Dit ziet de Nederlandse cryptobroker BTC Direct ook terug in de verkoopcijfers. Vergeleken met de eerste zes weken van vorig jaar, is de verkoop van cryptomunten met 80 procent gestegen. Die stijging is vooral te danken aan de toegenomen populariteit van Ethereum, de op een na grootste cryptomunt.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.