Ads Top

Bijna kwart van de Nederlanders betaalt contactloos

Bijna een kwart van de Nederlanders betaalt wel eens contactloos met een mobiele telefoon of met een wearable zoals een smartwatch. Dat blijkt uit de ING Digitale Monitor, een onderzoek onder ruim 1500 Nederlanders.

Betalen met de betaalpas is voor 55 procent van de Nederlanders de meest gebruikte betaalmethode, gevolgd door contant geld.

Van de groep mobiele betalers geeft 42 procent aan dat zij de betaalpas het meest gebruiken. Een kwart noemt echter mobiel betalen met smartphone of wearable als favoriete betaalmethode. 

In december 2019 betaalde 19 procent van de Nederlanders wel eens met zijn of haar mobiele telefoon bij de kassa. Ook betalen met een ‘wearable’ is populair aan het worden, 12 procent van de Nederlanders betaalt wel eens met een smartwatch, horloge, ring, armband of sleutelhanger.

Van de mobiele betalers betaalt 44 procent wekelijks of meerdere keren per week met zijn mobiele telefoon of wearable en 28 procent zelfs dagelijks of vaker.

Ruim een derde van de mobiele betalers verwacht dit jaar nog vaker met hun mobiele telefoon of wearable te gaan betalen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.