Ads Top

WhatsApp-incasso bewijst meerwaarde

Incasso via WhatsApp blijkt zeer effectief. Alleen al in 2019 werden bijna 7000 zaken opgelost door op deze wijze met debiteuren in contact te treden, aldus incassokantoor Hendriks Incasso.

In de helft van de gevallen was WhatsApp zelfs doorslaggevend in het wel of niet betalen van de openstaande facturen in de minnelijke fase, vóórdat de zaak in de gerechtelijk fase terechtkwam. Na een succesvol 2019 verwacht het kantoor het aantal opgeloste zaken in 2020 te verdubbelen, mede doordat de software inzicht biedt in de efficiëntste werkwijze.

Het incassobureau van de broers Hendriks – Roy Hendriks is eigenaar en commercieel directeur – wist in het voorbije jaar met behulp van WhatsApp bijna 7000 dossiers te sluiten. Het bureau heeft op die manier voor meer dan tien miljoen euro aan openstaande betalingen geïncasseerd.

WhatsApp maakte bovendien in de helft van de zaken het verschil, wijzen interne cijfers uit. Hendriks Incasso heeft zijn software namelijk zo ingericht dat het precies kan zien of een betaling voortkomt uit contact via WhatsApp. Nadat de incassospecialisten de debiteuren middels dit medium op hun betalingsverplichting hadden aangesproken, voldeden deze het verschuldigde bedrag alsnog in de minnelijke fase. “WhatsApp kan dus een gang naar de rechter voorkomen, waarmee het de debiteuren én onze klanten tijd en geld bespaart”, aldus Hendriks. 

Ook kan het bureau met behulp van WhatsApp de verzending van zijn incassoberichten optimaal timen. Hendriks Incasso bekijkt voortdurend per branche welke dag en zelfs welk tijdstip van verzending de kans op betaling vergroot. Daarnaast toont WhatsApp op de minuut nauwkeurig wanneer de ontvanger van het bericht voor het laatst online is geweest en mogelijk zelfs of en wanneer het bericht is gelezen. Het incassokantoor maakt daarmee per zaak de afweging hoe het dit innovatieve communicatiemiddel op de efficiëntste wijze kan inzetten.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.