Ads Top

Tulp Hypotheken kiest Calcasa voor snellere taxatie woningen

Vanaf begin februari is het bij hypotheekaanvragen van Tulp Hypotheken definitief mogelijk om de waarde van de woning te bepalen met het geautomatiseerde rekenmodel van Calcasa. Daarmee digitaliseert en optimaliseert Tulp het hypotheekproces verder. Aan de keuze voor Calcasa ging een pilot vooraf. Voor de klanten van Tulp zijn daar geen extra kosten aan verbonden.

Bij Tulp is in geval van oversluitingen vaak geen taxatierapport meer nodig. Het aanleveren van een Calcasa-rapport is voldoende bij een lening tot 400.000 euro bij een maximale verstrekking van 90 procent van de marktwaarde. Daarnaast is het ook mogelijk om met een Calcasa-rapport de waarde van een nog niet verkocht onderpand bij een overbruggingshypotheek te onderbouwen. Het rapport dient minimaal de score hoog te hebben.

Tulp Hypotheken kiest er bewust voor om samen te werken met professionele hypotheekadviseurs. De afhandeling en servicing vindt plaats bij diverse servicers of via Stater, waarbij Tulp Hypotheken binnen 24 uur het finaal akkoord afgeeft.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.