Ads Top

Aegon stopt verkoop overlijdensrisicoverzekeringen

Aegon Nederland stopt met de verkoop van individuele levensverzekeringen, waaronder de overlijdensrisicoverzekering. Daarvoor in de plaats gaat Aegon exclusief de overlijdensrisicoverzekeringen van Hera Life aanbevelen. Aegon Growth Capital heeft een belang van 35 procent genomen in Hera Life.

De individuele levensverzekeringsmarkt staat al een aantal jaren fors onder druk en is zeer competitief. De verkoop van nieuwe levensverzekeringen is door nieuwe regelgeving inmiddels flink gekrompen; zo zijn overlijdensrisicoverzekeringen niet langer verplicht bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek. Aegon kan de producten niet langer kostendekkend aanbieden. Daarom stopt Aegon met ingang van 1 maart 2020 met de verkoop van de Aegon Overlijdensrisicoverzekering, Aegon Garantie Inkomen en de Aegon Lijfrente Uitstelverzekering. Voor klanten die al een van deze producten hebben, verandert er niets. Aegon blijft die beheren en de verzekeringen blijven gewoon toegankelijk in Mijn Aegon.

Voor overlijdensrisicoverzekeringen beveelt Aegon zijn klanten en adviseurs voortaan Hera Life aan. Hera Life heeft in haar relatief korte bestaan laten zien nieuwe overlijdensrisicoverzekeringen te kunnen aanbieden die tot de beste in de markt behoren.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.