Ads Top

Vooral schadeafwikkeling en premie bepalen loyaliteit zakelijke verzekerden

Zakelijke klanten verschillen in hun waardering voor verzekeraars niet wezenlijk van particuliere klanten. Net als bij particuliere klanten wordt de trouw aan de eigen verzekeraar vooral bepaald door een goede schade-afhandeling en de premiestelling.

Ook laten zakelijke klanten hun oordeel over de eigen verzekeraar beïnvloeden door de kwaliteit van de service. Dat blijkt uit de publicatie van het Klanttevredenheidsonderzoek voor de Zakelijke markt, dat eind 2019 is uitgevoerd door SAMR, in opdracht van het Verbond van Verzekeraars.

Het onderzoek heeft als doel het meten van de loyaliteit en tevredenheid van klanten van zakelijke schade- en inkomensverzekeraars. In 2019 zijn in totaal 2.400 zakelijke klanten ondervraagd over 12 deelnemende verzekeraars. De resultaten van het KTO Zakelijk sluiten nauw aan op de conclusies uit het onderzoek VerzekeraarsInBeeld dat in 2019 is uitgevoerd in de particuliere markt. Ook hier speelt de tevredenheid over schadeafhandeling en contact een belangrijke rol in de mate waarin een verzekeraar een positieve beoordeling krijgt. Premieverhogingen worden vaak genoemd als oorzaak voor een slechtere waardering.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.