Ads Top

Helft premies autoverzekeringen gestegen

Bijna de helft van de autobezitters kreeg het afgelopen jaar een hogere premie voorgeschoteld door zijn autoverzekeraar. Dat blijkt uit een panelonderzoek van de Consumentenbond onder 4000 autobezitters.

De premieverhoging vond meestal aan het eind van het contractjaar plaats. Vaak gebeurde dat zónder dat de situatie van de verzekerde was veranderd, bijvoorbeeld door geclaimde autoschade of een verhuizing.

Veel verzekeraars voeren als reden voor de verhoging aan de gestegen schadelast. Ze hebben naar eigen zeggen te maken met meer en/of duurdere schades. In de meeste gevallen bleef de premiestijging beperkt tot 10 procent, maar 1 op de 13 panelleden kreeg een forsere verhoging voor de kiezen van meer dan 20 tot soms boven de 50 procent.

oor een premiewijziging moet de verzekeraar een geldige reden hebben en daarover heldere informatie aan de klant geven. Dat gebeurt vaak niet. Een derde van de ondervraagden kreeg alleen bericht over de nieuwe premie en moest zelf de verhoging uitrekenen.

Van de ondervraagden kwam 7 procent er pas achter dat de premie was verhoogd via de bankafschrijving. 40 procent van de panelleden kreeg minder dan een maand vooraf bericht over de prijsstijging en 14 procent kreeg helemaal geen bericht.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.