Ads Top

Rabobank en CIRCO helpen MKB-ondernemers circulair op weg

De Rabobank en CIRCO gaan samenwerken om MKB-ondernemers te helpen bij het vraagstuk hoe circulair ondernemen waarde kan toevoegen aan hun bedrijf. CIRCO heeft hiervoor een opleidingsprogramma ontwikkeld: CIRCO Track. Door het combineren van hun kennis en netwerken willen Rabobank en CIRCO het bereik en de impact van de opleiding een impuls geven.

De CIRCO Track is een driedaags programma dat de deelnemende bedrijven in twee maanden volgen. Rabobank en CIRCO starten met zes  opleidingsgroepen. Wanneer de markt daarom vraagt, breiden zij dit aantal uit.

Met de CIRCO-methode ontdekken deelnemers waar in hun keten waardeverlies zit, met welke circulaire designstrategie zij hier een oplossing voor kunnen vinden en welk circulair businessmodel hierbij past. Uiteindelijk ligt de focus op de commerciële haalbaarheid van het idee. Na afronding van de training gaat elke deelnemer naar huis met een concreet, actiegericht implementatieplan voor een circulair product of circulaire dienst.

CIRCO is een programma van Stichting TKI CLICKNL, wordt uitgevoerd door professionals uit de creatieve industrie en is mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Met de cofinanciering van deze publiek-private samenwerking versnelt Rabobank de transitie naar een circulaire economie.

In de Week van de Circulaire Economie organiseert Rabobank op donderdag 6 februari van 13.00-17.00 uur een Speeddate Event voor ondernemers die meer willen weten over circulair ondernemen. Collega’s van de Rabo Circulair Ondernemen Desk zijn tijdens deze inloopdag aanwezig in het Rabobank Bestuurscentrum aan de Croeselaan 18 in Utrecht voor vragen en advies.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.