Ads Top

Zes op de tien ondernemers krijgt weleens verkeerd financieel advies

Maar liefst 57 procent van de Nederlandse ondernemers zegt dat een financieel adviseur hen weleens het verkeerde financiële product heeft geadviseerd. Voor mannen geldt dit met 62 procent vaker dan voor vrouwen (46 procent).

Dit blijkt uit onderzoek van MKB-verstrekker Caple onder 368 ondernemers met minimaal tien medewerkers, uitgevoerd door Markteffect. Ook denkt 77 procent van de ondernemers dat de financieel adviseur niet altijd in het belang van de ondernemer handelt.

Dat ondernemers graag een adviesrelatie aangaan met iemand die zij al kennen, blijkt ook uit het onderzoek. Zo geeft maar liefst 61 procent van de ondernemers aan dat hun financieel adviseur afkomstig is uit het privé-netwerk. Voor ondernemers van 65 jaar en ouder geldt dit met 85 procent het meest. Ook gaan zeven op de tien ondernemers (67 procent) ervan uit dat ze voor al hun financiële vraagstukken terecht kunnen bij dezelfde financieel adviseur. Opvallend genoeg weet een derde van alle ondervraagden niet wat een financieel adviseur kost.

Hoewel ondernemers soms kritisch zijn over hun financieel adviseur is 54 procent van mening dat de financiële advisering uiteindelijk heeft geleid tot een hogere omzet of winstgevendheid.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.