Ads Top

Plinkr ontwikkelt platform voor financiële hulpverlening

De Eindhovense startup Plinkr heeft een platform ontwikkeld dat financiële hulpverleners met cliënten verbindt en hen gezamenlijk in staat stelt om meer grip te krijgen op de thuisadministratie.

Het platform neemt administratieve taken over waardoor er meer tijd overblijft voor persoonlijke begeleiding. Een investering van BOM Brabant Ventures wordt ingezet om het platform te verbeteren, nieuwe hulpmiddelen te ontwikkelen en de groei van de onderneming te versnellen.

Plinkr wil met het platform de meer dan 50.000 financiële hulpverleners in Nederland helpen bij het begeleiden van mensen in financiële nood. Het gaat om wijkteams en budgetcoaches, maar ook om welzijns- en vrijwilligersorganisaties. “Het aantal mensen dat zich meldt voor financiële hulpverlening is de afgelopen jaren enorm gestegen”, aldus Floris Went, CEO van Plinkr. “Hulpverleners doen er alles aan om mensen te helpen, maar zijn vaak veel tijd kwijt aan administratieve taken. In veel gevallen gebeurt dat handmatig met Excelsheets of op papier.”

De investering van BOM Brabant Ventures wordt ingezet om de technologie die achter het platform schuilgaat slimmer te maken. Zo wordt er gewerkt aan een scanfunctie die papieren documenten zoals brieven van schuldeisers digitaal verwerkt. Ook zal het platform in de toekomst onjuistheden in de administratie automatisch signaleren.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.