Ads Top

BNP Paribas Fortis lanceert het sociaal platform Didid

BNP Paribas Fortis zet de volgende stappen in de fintechwereld met de oprichting van Didid. Dat sociaal platform is een van de eerste Belgische bedrijven die in het PSD2-kader een vergunning kregen om rekeninginformatie- en betalingsinitiatiediensten te verlenen.

Vanaf vandaag is de Didid-app gratis verkrijgbaar in de App store en op Google Play zijn dromen vorm kan geven, te delen, te financieren door ervoor te sparen, en uiteindelijk te realiseren. In het ‘Open Banking’-ecosysteem worden enerzijds steeds meer diensten voor derde partijen geïntegreerd binnen de bankomgeving. Anderzijds worden bankdiensten toegankelijk gemaakt vanuit niet-bancaire toepassingen. Dat is net waar Didid zich onderscheidt.

Het idee rond Didid ontwikkelde zich tijdens een editie van de International Hackathon van BNP Paribas. Het bedrijf maakt volop gebruik van PSD2, de Europese richtlijn die de betaalmarkt in de EU regelt, en is een van de eerste Belgische bedrijven die van de Belgische toezichthouder een vergunning kregen om (als AISP) rekeninginformatiediensten en (als PISP) betalingsinitiatiediensten te verlenen. Dankzij die vergunning wordt Didid erkend als TPP (Third Party Provider of een derde die betalingsdiensten aanbiedt) en stelt het zich, omdat het dezelfde regelgeving volgt, op hetzelfde niveau als de betalingsinstellingen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.