Ads Top

Duidelijkheid voor klanten met rentederivaat

Vorige week zijn er ruim 300 ABN klanten geïnformeerd over de uitkomst van de herbeoordeling van hun rentederivaat. Nagenoeg alle klanten, die recht hebben op compensatie, hebben nu duidelijkheid.

De acceptatiegraad is met zo'n 95 procent onverminderd hoog en in totaal hebben nu om en nabij 5300 klanten akkoord gegeven op het compensatievoorstel. Maandelijks worden deze cijfers bijgewerkt op de herbeoordelingswebsite.

Op verzoek van de Minister van Financiën heeft een onafhankelijke commissie van deskundigen in de zomer van 2016 een uniform herstelkader opgeleverd. Dat kader beschrijft of en hoe klanten met een rentederivaat gecompenseerd dienen te worden. Er is veel tijd en aandacht besteed aan het borgen van een eenduidige interpretatie en toepassing. Aansluitend hebben banken, waaronder ABN AMRO, hun processen en bijbehorende controles kunnen inrichten om de herbeoordeling te doen en klanten duidelijkheid te bieden. PwC heeft daar als externe dossierbeoordelaar voor ABN AMRO een belangrijke rol in gespeeld.

In totaal zitten er bij ABN AMRO 7500 klanten in het herbeoordelingsproces, waarvan er circa 6900 in aanmerking komen voor een aanbod. Deze klanten ontvangen in totaal voor zo’n 500 miljoen euro aan compensatie, als iedereen het aanbod accepteert. Meer dan 450 interne en externe collega’s werkten de afgelopen jaren fulltime aan de herbeoordeling.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.