Ads Top

ANWB introduceert smart veiligheidspakket voor veiliger huis

De ANWB introduceert de Veilig van Huis Woonverzekering, een unieke combinatie van een inboedel- en opstalverzekering en veiligheidspakket met sensoren, gekoppeld met de ANWB Alarmcentrale.

Zo kunnen klanten onderweg via een smartphone hun huis in de gaten te houden. Indien er mogelijke schade of inbraak wordt gesignaleerd wordt er direct een bericht naar de klant in de app gestuurd. Geen reactie? Dan neemt de ANWB alarmcentrale contact op.

ANWB leden maken zich het meest zorgen over inbraak (58%) of brand (26%) in huis en vragen vaak buren om een oogje in het zeil te houden als ze van huis zijn. Rookmelders (80%), dievenklauwen (60%) en beveiligde ramen (62%) zijn populair als maatregel, maar slechts 8% heeft een watersensor in huis. Uit cijfers van de ANWB blijkt echter dat waterschade in huis vaker voorkomt dan diefstal of brand.

De Veilig van Huis Woonverzekering bestaat uit een inboedel-, opstal- en aansprakelijkheidsverzekering en een veiligheidspakket met bijbehorende app. Het veiligheidspakket bevat een camera die gevoelig is voor beweging en geluid, twee bewegingssensoren, twee watersensoren en een Wifi-hub waar alle apparaten mee in verbinding staan.

Indien één van de sensoren een mogelijke schade of inbraak signaleert krijgen klanten een melding in de app. Deze melding wordt opgevolgd door een SMS, robocall en uiteindelijk een telefoontje vanuit de ANWB Alarmcentrale. Mocht het niet lukken om de verzekerde te bereiken, wordt contact gezocht met één van de contactpersonen die vooraf door de verzekerde zijn opgegeven. Het pakket wordt aangeboden met een gratis installatieservice en is af te sluiten op anwb.nl/verzekeringen/woonverzekering.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.