Ads Top

OHV vergroot aandeel in Voordegroei en stapt in markt MKB-leningen

OHV, de vermogensbeheerder voor particuliere en institutionele klanten, heeft haar belang in financieringsplatform Voordegroei vergroot tot 50 procent. Hiermee verstevigt het bedrijf de eigen positie in de markt voor MKB-leningen. OHV verwacht dat deze markt van 170 miljard euro de komende jaren stevig blijft doorgroeien.

Door de samenwerking met OHV vergroot Voordegroei de pool van investeerders. "Hierdoor kunnen we meer leningen aan Nederlandse MKB'ers verstrekken die daarmee ruimte krijgen om hun groeiambities te verwezenlijken", vertelt managing partner Vera van Kesteren. Voordegroei bestaat nu vier jaar en is opgericht door een groep professionals uit de vermogensindustrie. Professionele en particuliere investeerders kunnen via het platform leningen verstrekken aan groeiende bedrijven die al bewezen succesvol zijn.

De financieringsmogelijkheden die Voordegroei biedt, passen uitstekend bij de behoeftes van bedrijven. "Als een groeibedrijf financiering zoekt, dan zoeken we samen naar de best passende oplossing", vertelt managing partner Vera van Kesteren. "En presteert het bedrijf beter dan verwacht? Dan bestaat er ook de mogelijkheid om vervroegd af te lossen. Traditionele partijen zijn hier minder toe in staat.

OHV bestaat sinds 1932 en bemiddelt op de kapitaalmarkt voor institutionele partijen. Het bedrijf is als vermogensbeheerder actief voor particuliere en institutionele klanten. Erik Bakker is managing partner bij OHV en ziet dat kleine en middelgrote bedrijven steeds vaker naar alternatieven buiten de bank kijken.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.