Ads Top

'In vier vragen inzicht in de best passende alternatieve financieringsmogelijkheid'


Veel ondernemers weten de weg naar alternatieve financiering nog lastig te vinden. Stichting MKB financiering (SMF) heeft daarom besloten een beknopte MKB Financieringswijzer te maken. Deze financieringswijzer geeft mkb’ers een overzicht van het aanbod van de bij de stichting aangesloten betrouwbare financiers. Aan de hand van vier simpele vragen krijgt de ondernemer inzicht in de meest passende mogelijkheden voor zijn of haar financieringsbehoefte en kan er direct contact opgenomen worden met de betreffende financier(s). 

De MKB Financieringswijzer werd tijdens de opening van het ONL ondernemershuis op 16 april 2019 gelanceerd. De MKB Financieringswijzer zal beschikbaar zijn via diverse websites van ondernemersnetwerken. De eerste samenwerking is hiervoor gesloten met ONL.

Op deze dag wordt ook het meerjarig partnership tussen SMF en ONL officieel bekendgemaakt, ONL voor Ondernemers ondersteunt dit initiatief en zorgt voor toegang tot de MKB Financieringswijzer via haar website.

Op dit moment zijn de tien aangesloten partners van SMF beschikbaar via de tool, die een breed aanbod van financieringsoplossingen aanbieden. De verwachting is dat in de komende periode er nog een aantal extra financiers toegevoegd worden aan de tool wanneer zij ook voldoen aan de Gedragscode MKB Financiers die afgelopen week gepresenteerd is.

Alle in de MKB financieringswijzer opgenomen partijen zijn Partners van SMF en hebben aangegeven zich aan de gepubliceerde Gedragscode MKB Financiers te willen houden. In de Gedragscode MKB Financiers die per 01 juli 2019 ingaat zijn concrete uitgangspunten geformuleerd voor financiers op het gebied van maximale rentetarieven, actieve provisie transparantie, niet misleidende communicatie, passend en verantwoord financieren en passende zekerheden.

SMF streeft ernaar om het vertrouwen van ondernemers in de sector te vergroten en één van de manieren om dit te realiseren is de opening van een onafhankelijk klachtenloket bij Kifid – Klachteninstituut Financiële Dienstverlening- waar ondernemers terecht kunnen met eventuele klachten over financiers die de gedragscode ondertekend hebben.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.