Ads Top

Een derde ondernemers vindt dat financiers te veel inspraak hebben na kredietverstrekking

Maar liefst 32 procent van de Nederlandse ondernemers vindt dat investeerders te veel inspraak hebben in de bedrijfsvoering van bedrijven na het verstrekken van krediet. Dit blijkt uit onderzoek dat Caple liet uitvoeren onder 1061 Nederlandse ondernemers. Meer dan de helft denkt dat financiële instellingen niet helemaal objectief zijn bij het toekennen van kredieten.

Het idee dat financiële instellingen niet volledig objectief zijn, verklaart misschien ook waarom driekwart van de ondervraagden denkt dat banken te veel aan hun eigen winstbelang denken.

Een meerderheid van de ondernemers (51 procent) vindt de voorwaarden van financiële instellingen rondom financiering onduidelijk. Middelgrote en met name kleine MKB-kredieten worden steeds vaker geautomatiseerd verstrekt. Bij veel kredietaanvragen is echter wel wat maatwerk geboden, maar doordat de geautomatiseerde criteria niet duidelijk naar hen worden gecommuniceerd ontstaat er soms verwarring.

Daarnaast ervaren zij weinig steun van financiers met betrekking tot hun financiële bedrijfsvoering.

Voor veel ondernemers, met name MKB’ers, is het krijgen van krediet lastig. Bovendien sluiten de soorten financiering die worden aangeboden ook lang niet altijd aan op de behoeften van de ondernemer. Zo geeft ruim een derde van de ondervraagden aan dat de huidige soorten financiering van financiële instellingen onvoldoende aansluiten op hun kredietbehoefte.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.