Ads Top

Dossier rentederivaten meegewogen in DJSI score ABN AMRO

RobecoSAM, de organisatie achter de berekening van de Dow Jones Sustainability Index (DJSI) score, heeft ABN AMRO in een tussentijdse update laten weten het rentederivaten dossier mee te nemen in de berekening van de DJSI score van de bank. Er zijn 3 punten in mindering gebracht vanwege de impact van dit specifieke dossier. ABN AMRO komt daarmee op een tussentijdse score van 83 over het eerste kwartaal van 2019. De bank scoorde over 2018 een totaal van 86 punten op een schaal van 1-100.

Het is de eerste keer dat RobecoSAM een dergelijke tussentijdse update afgeeft voor ABN AMRO. Tevens is het de eerste keer dat het rentederivatendossier wordt meegewogen. Begin april maakte ABN AMRO op haar website bekend dat nagenoeg alle klanten inmiddels duidelijkheid hebben en het rentederivatendossier project in de afrondende fase zit.

Jaarlijks beoordeelt RobecoSAM ruim 3.500 beursgenoteerde ondernemingen op de dimensies economie, sociaal en milieu voor de DJSI.  ABN AMRO scoort traditioneel een hoge positie in de ranking van de DJSI index. Ook dit jaar streeft de bank na om bij 5% best presterende bedrijven te komen. Deze ranglijst wordt aan het einde van het jaar opgemaakt.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.