Ads Top

ABN AMRO lanceert de Overwaarde Hypotheek voor AOW-gerechtigden

ABN AMRO introduceert per direct de Overwaarde Hypotheek. Daarmee is het voor huiseigenaren met AOW-gerechtigde leeftijd mogelijk om de overwaarde op te nemen, zonder de woning te hoeven verkopen. In tegenstelling tot een reguliere verhoging van de hypotheek levert de Overwaarde Hypotheek geen hogere maandlasten op. De rente wordt gedurende de looptijd bij de schuld bijgeschreven. De klant kan volledig zelf bepalen waarvoor de opgenomen overwaarde gebruikt wordt.

Anton Bosch, Directeur Hypotheken bij ABN AMRO: "Veel gepensioneerden hebben al een groot deel van hun hypotheek afgelost. Zij vragen ons vaak naar mogelijkheden om de opgebouwde waarde van het huis te kunnen gebruiken, maar zonder het huis te hoeven verkopen. Daarmee willen ze bijvoorbeeld het inkomen na pensionering aanvullen, hun woning toekomstbestendig maken of de kinderen financieel helpen. Met de Overwaarde Hypotheek biedt ABN AMRO nu die mogelijkheid aan mensen die de AOW-gerechtigde leeftijd hebben. Het bijzondere is dat de bank onder voorwaarden garandeert dat er geen restschuld overblijft. Daarnaast blijft het huis in bezit van de eigenaar en kan die er een leven lang blijven wonen. De Overwaarde Hypotheek wordt pas terugbetaald als de woning wordt verkocht of bij overlijden."

De Overwaarde Hypotheek is af te sluiten wanneer alle aanvragers de AOW-leeftijd hebben. Bovendien is afsluiten mogelijk naast een bestaande hypotheek. Het maakt daarbij niet uit bij welke hypotheekverstrekker die bestaande hypotheek loopt. Ook AOW-gerechtigden die geen hypotheek meer hebben, kunnen gebruikmaken van de Overwaarde Hypotheek. De Overwaarde Hypotheek kent twee varianten: een eenmalige opname en een maandelijkse opname. Als de klant kiest voor een opname per maand kan dat maximaal voor een periode van 20 jaar. Bij beide varianten is de overwaarde vrij besteedbaar. De Overwaarde Hypotheek kan alleen met advies van een adviseur van ABN AMRO of een onafhankelijk tussenpersoon worden afgesloten.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.