Ads Top

Voorlopig nog geen hogere spaarrente, beurspaniek drukt rente

Het leek er vorig jaar op dat aan de extreem lage spaarrente geleidelijk een einde zou gaan komen. De paniek op de financiële markten heeft de rente echter gedrukt en de verwachtingen over de eerste renteverhoging van de ECB uitgesteld. Dat betekent dat het nog weer langer gaat duren voor een eind komt aan de extreem lage spaarrentes.

Voordat de beurs achteruit kachelde was het heersende idee nog dat de eerste verhoging door de ECB na komende zomer zou plaatsvinden. Terwijl de aandelenkoersen zakten zijn de obligatiekoersen echter weer wat opgelopen en de rente gedaald.

Het rendement op Nederlandse staatsobligaties die nog tien jaar lopen staat nu rond de 0,35 procent. Dat is het laagste niveau sinds eind 2016. Voor Duitse staatsobligaties geldt hetzelfde. De Duitse tienjaarsrente is gezakt naar 0,25 procent.

Op de obligatiemarkt wordt nu ingeschat dat de eerste renteverhoging sinds 2011 nog wat langer op zich zal laten wachten. De kans dat het nog dit jaar komt tot een ‘lift-off’, zoals de ECB het zelf noemt, is nog maar 45 procent.

1 opmerking:

 1. Goedendag, ik ben Josef Lewis. Een gerenommeerde, legitieme en geaccrediteerde geldschieter. We geven allerlei soorten leningen uit op een zeer snelle en gemakkelijke manier, persoonlijke lening, autolening, woninglening, studielening, bedrijfslening, uitgevaardigde lening, consolidatie van schulden. enz

  Word vandaag goedgekeurd voor een zakelijke of persoonlijke lening en krijg geld binnen dezelfde week na aanmelding. Deze persoonlijke leningen kunnen worden goedgekeurd ongeacht uw kredietwaardigheid en er zijn veel tevreden klanten die deze claim ondersteunen. Maar je krijgt niet alleen de persoonlijke lening die je nodig hebt; je krijgt de goedkoopste. Dit is onze belofte: wij garanderen het laagste tarief voor alle leningen met gratis onderpanduitkeringen.

  We streven ernaar een positieve blijvende indruk achter te laten door de verwachtingen van mijn klanten te overtreffen bij alles wat ik doe. Ons doel is om u met waardigheid en respect te behandelen en tegelijkertijd de beste service te bieden. Geen sociale zekerheid Nummer vereist en geen kredietcontrole vereist, 100% gegarandeerd. Vriendelijk reageren onmiddellijk met behulp van de onderstaande gegevens indien geïnteresseerd in een lening en wees vrij van oplichting ..

  E-mail: progresiveloan@yahoo.com
  Oproep / WhatsApp: +16626183756
  Website: https://progresivefunding.wordpress.com


  BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.