Ads Top

Delta Lloyd APF draagt haar verplichtingen over aan Centraal Beheer APF

Centraal Beheer Algemeen Pensioenfonds (APF) neemt per 31 december 2018 de verplichtingen en het vermogen van Delta Lloyd APF over. Delta Lloyd heeft twee werkgevers binnen haar APF, Yarden en ATM, met in totaal 1.400 deelnemers.

In oktober werd bekend dat Delta Lloyd APF zou stoppen. Het bestuur van Delta Lloyd APF zag te weinig toekomst voor het APF. “We hadden een te grote achterstand opgelopen”, zegt Ruud Hagendijk, bestuursvoorzitter van Delta Lloyd APF. Na afweging van meerdere scenario’s komt het bestuur uit op overdracht van haar verplichtingen en het vermogen aan een passende partner. De opgebouwde pensioenaanspraken van de deelnemers van Yarden en ATM worden per 31 december 2018 overgedragen aan Centraal Beheer APF.

“We zochten een toekomstbestendige, lange termijn oplossing bij een partij aan wie we met een gerust hart de opgebouwde pensioenen van de deelnemers van onze aangesloten werkgevers konden overdragen. Beide werkgevers staan volledig achter de keuze voor Centraal Beheer APF. Dat heeft ons besluit nog makkelijker gemaakt”, zegt Hagendijk. “De inrichting in de kringen binnen Centraal Beheer APF sluit goed aan op ons gedachtegoed. Bovendien biedt Centraal Beheer APF flexibiliteit. We krijgen een passende oplossing én aansluiting binnen de termijn die wij voor ogen hadden. Alle betrokken partijen die dit in zo een kort tijdsbestek mogelijk hebben gemaakt, willen wij bij deze bedanken.”

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.