Ads Top

Mobiele bank N26 haalt 300 miljoen dollar op in vierde investeringsronde

N26 heeft 300 miljoen dollar opgehaald in een vierde investeringsronde bij de in New York gevestigde venture capital en private equity-firma Insight Venture Partners. Andere deelnemers aan de investeringsronde waren het Singaporese investeringsfonds GIC en een aantal bestaande investeerders. De waarde van N26 wordt momenteel geschat op 2.7 miljard dollar.

De investering van 300 miljoen dollar is de grootste private equity financieringsronde voor een Europees fintech-bedrijf van de afgelopen jaren. Tot op heden heeft N26 meer dan 500 miljoen dollar ontvangen van ‘s werelds meest toonaangevende investeerders, waaronder Tencent, Allianz X, Peter Thiel’s Valar Ventures, Li Ka-Shing’s Horizons Ventures, Earlybird Ventures, Redalpine Ventures en Greyhound Capital.

N26 bouwt aan de eerste wereldwijde mobiele bank. Het bedrijf is momenteel actief in 24 Europese markten en heeft in de afgelopen 12 maanden zijn klantenbestand meer dan verdrievoudigd tot ruim 2.3 miljoen klanten. N26 zal de opbrengsten inzetten om wereldwijd uit te breiden, te beginnen met een lancering in de VS in de eerste helft van 2019. Het bedrijf streeft ernaar de komende jaren meer dan 100 miljoen klanten over de hele wereld te bereiken.

N26 maakt bankieren naar eigen zeggen flexibeler en transparanter voor consumenten. Of het nu gaat om bestaande functies zoals realtime notificaties en kosteloze, wereldwijde kaartbetalingen of toekomstige functies zoals het delen van een account door middel van een enkele klik - N26 blijft uitdagingen op het gebied van bankieren oplossen waar digitale consumenten over de hele wereld mee te maken hebben.

Sinds het eerste product in 2015 werd gelanceerd, heeft N26 meer dan 2.3 miljoen klanten in 24 Europese markten verwelkomd en meer dan 20 miljard dollar aan transacties verwerkt. Klanten beheren momenteel meer dan 1 miljard dollar via een N26-account.Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.