Ads Top

ABN AMRO MeesPierson presenteert grote giften fondsen-wervingsgids met adviezen voor goede doelen

Het is tijd voor goede doelenorganisaties om de fondsenwervingsstrategie aan te passen. Dat stelt ABN. Jongeren zijn namelijk op een andere manier bezig met goede doelen (filantropie) dan oudere generaties. Oudere generaties kiezen meestal voor een schenking aan een goed doel, terwijl jongeren vaak ook hun kennis, tijd en netwerk inzetten om impact te realiseren. Dat betekent dat goede doelen snel op een nieuwe manier moeten nadenken over grote giften-fondsenwerving, anders missen ze op den duur de boot. Dat adviseert Frank Aalderinks van filantropieadvies bij ABN AMRO MeesPierson.

Om goede doelen te ondersteunen met de noodzakelijke transitie heeft ABN AMRO MeesPierson de Grote Giften Gids uitgebracht: een boek met adviezen voor alle goede doelen die zich willen verdiepen in moderne fondsenwerving en klaar willen zijn voor de toekomst

"Uit de vermogensmonitor van ABN AMRO MeesPierson blijkt dat maar liefst driekwart van de vermogende Nederlanders doneert aan goede doelen. Voor fondsenwervende instellingen is het belangrijk om de tijd te nemen om (potentiële) donateurs aan zich te binden en vooral te investeren in een goede relatie met hen. Het is bovendien aan te bevelen om eens in de keuken te kijken bij andere goede doelen, om te ervaren hoe zij op een succesvolle wijze hun relatiebeheer hebben ingericht,"  aldus Frank Aalderinks, auteur van de grote Giften Gids. "Succesvolle goede doelen werken bijvoorbeeld vaak met adviesraden of innovatiekringen." Daarnaast is het volgens ABN AMRO MeesPierson verstandig om ook andere manieren van fondsenwerving te overwegen, zeker als een goed doel op het moment geen grote gevers binnen het netwerk heeft.

ABN AMRO MeesPierson heeft bij de productie van de Grote Giften Gids gebruik gemaakt van de kennis binnen de bank op het gebied van filantropie. Zo wordt ieder jaar de Vermogensmonitor uitgebracht, waarin onder vermogende Nederlanders wordt onderzocht wat belangrijke drijfveren voor het geven aan goede doelen zijn. Daarnaast ondersteunt ABN AMRO MeesPierson 1900 maatschappelijke instellingen en heeft ABN AMRO een strategisch partnerschap met Goede Doelen Nederland om de sector verder te helpen in de snelle ontwikkelingen op het gebied van filantropie. Ten slotte heeft de bank filantropie-adviseurs die vermogende Nederlanders ondersteunen met effectieve manieren van filantropie.

Al deze kennis is nu verzameld en wordt ter beschikking gesteld aan geïnteresseerde organisaties in de Grote Giften Gids.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.