Ads Top

Groen belastingvoordeel met de nodige risico’s

Groen beleggen met fiscaal voordeel heeft de belangstelling van veel particuliere beleggers. Het aanbod van producten is echter beperkt en de voorgespiegelde, hoge rendementen gaan gepaard met aanzienlijke risico’s. Zoals bij het Groenwoningen Fonds.

Hoe het klimaatprobleem precies aangepakt moet worden, daarover verschillen de meningen behoorlijk. Maar dat de overheid een belangrijke rol gaat spelen in de omslag naar duurzaamheid is duidelijk.

Een echte trendbreuk is dat niet. Al jaren wordt duurzaamheid op allerlei gebieden gestimuleerd, ook in beleggen. Beleggingsproducten die aan een aantal strenge voorwaarden voldoen kunnen met fiscaal voordeel worden verkocht. Dat biedt beleggers extra rendement naast de wetenschap dat iets goeds wordt gedaan voor de natuur.

Maar de natuur kan wreed zijn en onvoorspelbaar, net zoals dat kan gelden voor beleggen. Hoge voorgespiegelde rendementen vragen om extra alertheid en een speurtocht naar het bijkomende risico.

De VEB ontving de laatste weken veel vragen over het Groenwoningen Fonds, een van de weinige mogelijkheden om fiscaal voordelig én groen te beleggen. Beleggers in dit fonds krijgen een rendement voorgespiegeld dat kan oplopen tot ruim 10 procent per jaar.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.