Ads Top

Grote regionale verschillen crowdfunding Nederland

De markt van financieringen via crowdfunding groeide in 2018 tot 243 miljoen euro (+35%). Investeerders staken geld in 2.414 Nederlandse projecten (+65%). De verschillen per regio zijn echter groot. Crowdfundmarkt.nl zette de kenmerken per provincie op een rij.

1.    Noord-Holland (66 miljoen euro, +92%)
Noord-Holland is koploper en grootste stijger in 2018. In deze provincie is veruit de meeste financiering opgehaald via crowdfunding. Bijna 30% van het opgehaalde kapitaal is besteed aan duurzame energieprojecten. Met 68.000 euro per financiering zijn de projecten in Noord-Holland relatief klein ten opzichte van het landelijk gemiddelde (100.000 euro).
2.    Zuid-Holland (42 miljoen euro, +9%)
De groei van crowdfunding in Zuid-Holland blijft achter op de landelijke trend. In Zuid-Holland wordt crowdfunding veel gebruikt door horecagelegenheden (18% van de markt). Het crowdfundingplatform Funding Circle is marktleider in deze provincie (26% van de markt).
3.    Noord-Brabant (32 miljoen euro, +41%)
Net als in heel Nederland wordt in Noord-Brabant crowdfunding steeds vaker gebruikt voor duurzame energieprojecten (21% van de markt). Met 130.000 euro per financiering zijn de projecten in Noord-Brabant relatief groot ten opzichte van het landelijk gemiddelde (100.000 euro). Het crowdfundingplatform Collin Crowdfund is marktleider in deze provincie (33% van de markt).
4.    Utrecht (27 miljoen euro, +70%)
De provincie Utrecht is één van de grote stijgers in 2018 met maar liefst 70% marktgroei. De aangeboden rente op crowdfundingleningen is in Utrecht laag (7,1%) ten opzichte van het landelijke gemiddelde (7,7%). Met 180.000 euro per financiering zijn de projecten in Utrecht relatief groot ten opzichte van het landelijk gemiddelde (100.000 euro).
5.    Gelderland (17 miljoen euro, +6%)
Net als in Zuid-Holland blijft de groei van crowdfunding in Gelderland achter. De aangeboden rente op crowdfundingleningen is in Gelderland wel hoog (8,8%) ten opzichte van het landelijke gemiddelde (7,7%). Het crowdfundingplatform Geldvoorelkaar is marktleider in deze provincie (32% van de markt).
6.    Zeeland (16 miljoen euro,  -5%)
Zeeland is de eerste provincie in deze lijst waar de crowdfundingmarkt in 2018 kleiner is geworden. Het aantal project is wel toegenomen. Met 300.000 euro per financiering zijn de projecten in Zeeland relatief groot ten opzichte van het landelijk gemiddelde (100.000 euro).
7.    Limburg (9 miljoen euro, +39%)
In Limburg is het aantal crowdfundingprojecten verdubbeld in 2018. Deze verdubbelin in combinatie met een gemiddelde groei van de marktomvang geeft aan dat de projecten in Limburg een stuk kleiner zijn geworden. De aangeboden rente op crowdfundingleningen is in Limburg hoog (8,4%) ten opzichte van het landelijke gemiddelde (7,7%).
8.    Overijssel (8 miljoen euro, +48%)
Op plaats 8 van deze lijst staat de provincie Overijssel. De crowdfundingmarkt in deze provincie is fors gegroeid in 2018. Het crowdfundingplatform Collin Crowdfund is marktleider in deze provincie (27% van de markt).
9.    Groningen (7 miljoen euro, +75%)
De provincie Groningen is na Noord-Holland de grootste stijger in 2018 met maar liefst 75% marktgroei. Met 140.000 euro per financiering zijn de projecten in Groningen relatief groot ten opzichte van het landelijk gemiddelde (100.000 euro). Het crowdfundingplatform Duurzaaminvesteren is marktleider in deze provincie (30% van de markt).
10.    Friesland (4 miljoen euro, +30%)
Friesland is één van de kleinere provincies wat betreft financieringen via crowdfunding. De markt groeit in Friesland, in lijn met het landelijk gemiddelde, met 30%. De aangeboden rente op crowdfundingleningen is in deze provincie hoog (8,4%) ten opzichte van het landelijke gemiddelde (7,7%).
11.    Flevoland (3 miljoen euro, -17%)
Crowdfunding in Flevoland is nog niet populair. Qua marktomvang staat de provincie nog boven Drenthe maar Flevoland is wel de grootste daler in de lijst van 2018. Het crowdfundingplatform Oneplanetcrowd is marktleider in de provincie (35% van de markt). De aangeboden rente op crowdfundingleningen is in Flevoland hoog (8,5%) ten opzichte van het landelijke gemiddelde (7,7%).
12.  Drenthe (2 miljoen euro, -8%)
Drenthe is de kleinste crowdfundingprovincie van Nederland. Net als in Zeeland en Flevoland is de crowdfundmarkt in deze provincie tevens gekrompen. De aangeboden rente op crowdfundingleningen is in Drenthe wel hoog (9,1%) ten opzichte van het landelijke gemiddelde (7,7%).

1 opmerking:

 1. Goedendag, ik ben Josef Lewis. Een gerenommeerde, legitieme en geaccrediteerde geldschieter. We geven allerlei soorten leningen uit op een zeer snelle en gemakkelijke manier, persoonlijke lening, autolening, woninglening, studielening, bedrijfslening, uitgevaardigde lening, consolidatie van schulden. enz

  Word vandaag goedgekeurd voor een zakelijke of persoonlijke lening en krijg geld binnen dezelfde week na aanmelding. Deze persoonlijke leningen kunnen worden goedgekeurd ongeacht uw kredietwaardigheid en er zijn veel tevreden klanten die deze claim ondersteunen. Maar je krijgt niet alleen de persoonlijke lening die je nodig hebt; je krijgt de goedkoopste. Dit is onze belofte: wij garanderen het laagste tarief voor alle leningen met gratis onderpanduitkeringen.

  We streven ernaar een positieve blijvende indruk achter te laten door de verwachtingen van mijn klanten te overtreffen bij alles wat ik doe. Ons doel is om u met waardigheid en respect te behandelen en tegelijkertijd de beste service te bieden. Geen sociale zekerheid Nummer vereist en geen kredietcontrole vereist, 100% gegarandeerd. Vriendelijk reageren onmiddellijk met behulp van de onderstaande gegevens indien geïnteresseerd in een lening en wees vrij van oplichting ..

  E-mail: progresiveloan@yahoo.com
  Oproep / WhatsApp: +16626183756
  Website: https://progresivefunding.wordpress.com


  BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.