Ads Top

Eerste bitcointransactie precies tien jaar geleden

Tien jaar geleden werd de allereerste bitcointransactie verstuurd. Op 12 januari 2009 ontving programmeur Hal Finney tien bitcoin van Satoshi Nakamoto, de bedenker van de digitale munt.

Saillant detail, niemand weet wie Satoshi Nakamoto echt is. Hal Finney misschien, maar hij is inmiddels overleden aan de spierziekte ALS.

De transactie is opgeslagen in blok 170 van de blockchain. Een van de eigenschappen van blockchain is dat deze decentraal is, en ook transparant. Alle blokken van een blockchain zijn via internet inzichtelijk.

Waar staat bitcoin nu?
•    Tien jaar later zijn er 370 miljoen bitcoin transacties verstuurd
•    Er zijn 17,5 miljoen vrijgegeven door minen. In totaal komen er 21 miljoen coins vrij.
•    Een bitcoin kostte begin 2017 950 euro. In januari 2018 was de prijs voor één bitcoin 10.000 euro. Inmiddels is bitcoin ongeveer 3.400 euro waard.
•    Dat betekent dat alle bitcoin ter wereld gezamenlijk nu 60 miljard euro waard is.
•    Bitcoin wordt niet alleen gekocht om op de prijs te speculeren. In Amsterdam kan je al bij 50 winkels en horecagelegenheden betalen met bitcoin. In Arnhem kan dat zelfs al bij 150 ondernemers. Daarmee is de hoofdstad van Gelderland wereldwijd koploper!

1 opmerking:

 1. Goedendag, ik ben Josef Lewis. Een gerenommeerde, legitieme en geaccrediteerde geldschieter. We geven allerlei soorten leningen uit op een zeer snelle en gemakkelijke manier, persoonlijke lening, autolening, woninglening, studielening, bedrijfslening, uitgevaardigde lening, consolidatie van schulden. enz

  Word vandaag goedgekeurd voor een zakelijke of persoonlijke lening en krijg geld binnen dezelfde week na aanmelding. Deze persoonlijke leningen kunnen worden goedgekeurd ongeacht uw kredietwaardigheid en er zijn veel tevreden klanten die deze claim ondersteunen. Maar je krijgt niet alleen de persoonlijke lening die je nodig hebt; je krijgt de goedkoopste. Dit is onze belofte: wij garanderen het laagste tarief voor alle leningen met gratis onderpanduitkeringen.

  We streven ernaar een positieve blijvende indruk achter te laten door de verwachtingen van mijn klanten te overtreffen bij alles wat ik doe. Ons doel is om u met waardigheid en respect te behandelen en tegelijkertijd de beste service te bieden. Geen sociale zekerheid Nummer vereist en geen kredietcontrole vereist, 100% gegarandeerd. Vriendelijk reageren onmiddellijk met behulp van de onderstaande gegevens indien geïnteresseerd in een lening en wees vrij van oplichting ..

  E-mail: progresiveloan@yahoo.com
  Oproep / WhatsApp: +16626183756
  Website: https://progresivefunding.wordpress.com  BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.