Ads Top

Rabobank: 1.698 miljoen euro nettowinst in eerste halfjaar 2018

Rabobank heeft in het eerste halfjaar van 2018 een nettowinst behaald van 1.698 miljoen euro, 12 procent meer dan in het eerste halfjaar van 2017. Dit resultaat is voor een deel te danken aan de aanhoudend gunstige economische ontwikkeling, waardoor de kredietverliezen laag waren. De inkomsten bleven op peil en de kosten daalden.

De kredietverlening en de toevertrouwde middelen namen verder toe toe. De kapitaalpositie is volgens de bank sterk: de fully loaded common equity tier 1 ratio liep verder op, tot 15,8 procent. Het rendement op geïnvesteerd vermogen kwam uit op 8,8 procent, boven de doelstelling van 8 procent.

Ook in het afgelopen halfjaar heeft Rabo naar eigen zeggen vol ingezet op het verbeteren van de dienstverlening aan zijn klanten en de versterking van de coöperatieve bank. Innovatie en duurzaamheid krijgen daarbij prioriteit.

In Nederland bankiert 59 procent van de particuliere klanten en 81 procent van de zakelijke klanten van de Rabobank inmiddels via de digitale kanalen.

Op de Rabo Bankierenapp wordt nu iedere maand bijna 100 miljoen keer ingelogd. De app bevat sinds kort de mogelijkheid om betalingen voor derde partijen te initiëren passend in de PSD2 wetgeving.

Rabobanks IBAN-NaamCheck, inmiddels ook geadopteerd door andere banken, leidt volgens de bank tot een sterke daling van het aantal overboekingen naar verkeerde rekeningen. 

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.